Folyamatosan zajlik az Úszó Nemzet Program helyszíneinek monitorozása, így a dél-dunántúli régió két települése, Barcs és Kaposvár sem maradhatott ki a sorból. Az Egerszegi-Darnyi páros Tóth Ákos nyugalmazott TF tanszékvezetővel közösen ezúttal is a partról, személyesen győződött meg arról, hogy az oktatás, a tanrendnek és a különböző szinteknek megfelelően zajlik-e az uszodákban.

Az oktatóktól, pedagógusoktól, létesítményvezetőktől kapott információk, kiegészítve saját észrevételeikkel fontos részét képezik a szakmai stáb munkájának, hiszen a további helyszínek bekapcsolódásához elengedhetetlen, hogy a ezeket a tapasztalatokat beépítsék majd a programba. Ezenfelül szemügyre veszik az órákon használt eszközöket, hiszen nem csak a programban szereplő gyerekek kapnak ingyen felszerelést, hanem az uszodák számára is biztosítva van minden szükséges oktatási segédeszköz.

De nem csak ezért fontosak ezek a látogatások, hanem így a medence világával és az úszással ismerkedő gyerekek beszámolóit is meghallgathatja az ÚNP csapata, nem beszélve arról, hogy a picik is találkozhatnak két nagyszerű úszólegendával, mert hát egyszer ők is így, a kis vízben, a tanmedencében kezdték…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment