Közel telt házas előadásokat tartottak Pécsett, amelyen az ÚNP programban is résztvevő oktatók jelentek meg. A Pécsi Tudományegyetem adott otthont a 2023/II. Országos Oktatói Konferenciának március utolsó hétvégéjén, amely rendkívül nagy sikerrel zárult.

 

Összesen 185 fő vett részt a konferencián, kiegészülve a pécsi Sporttudományi és Testnevelési Intézet testnevelés és edző szakos 30 hallgatójával, akik a szervezésben is segédkeztek. Az év első „személyes jelenlétű” oktatói konferenciáját „Az úszásoktatás aktuális kérdései” témában tartották, amely utólag is igen hasznosnak és érdekesnek bizonyult. A hallgatóság tartalmas előadásokat hallhatott az úszáskatatás folyamat jogi aspektusairól, az úszástudás és oktatói kompetenciáiról, az SNI, ADHD, Autizmus, integratív pedagógiai nevelés szemlélete és módszereiről, az inkluzív úszásoktatás gyakorlati tapasztalatairól és az Úszó Nemzet Program oktatásmódszertani tapasztalatairól.

 

Az előadássorozat célja, hogy az oktatók és az edzők hasznos és naprakész tudással rendelkezzenek, valamint olyan témákról is társalogjanak, amelyekkel a mindennapok folyamán rendszeresen találkozhatnak. Kifejezetten megható és érdekes volt az SNI, ADHD, Autizmus integratív pedagógiai nevelésről szóló előadás, amelynek során a résztvevők különbözú filmek segítségével érthették meg, hogyan is látják a világot a más kompetenciákkal rendelkező gyermekek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment