A mai nap a BVSC uszodájába látogatott a World Aquatics (AQUA) elnöke, Husain al-Musallam, Vladimir Salnikov, az Orosz Úszószövetség elnöke, továbbá Vladimir Leonov, Tatárföld sportminisztere társaságában, hogy a helyszínen legyenek szemtanúi az Úszó Nemzet Programnak.

 

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke kiemelte: az ÚNP rangját mutatja, hogy ilyen magas szintű vendégek jöttek el megnézni a foglalkozást, és roppant mód irigykedtek a látottakra.

Kiemelték, hogy az ÚNP-ben résztvevő gyermekek szemmel láthatóan élvezik azt, amit csinálnak, játszva, vidáman tanulnak úszni. Az AQUA elnöke rámutatott, hogy az Úszó Nemzet Program az egész világ számára követendő példa lehet, nem csak azért, mert az úszástudás rengeteg életet menthet meg, hanem mert ezáltal egészséges, sportos, a mozgást szerető gyermekeket nevelhetünk.

 

A jelenlévők a BVSC-uszodában tanuló gyermekektől személyesen megbizonyosodtak, hogy minden gyermek képzett oktatóktól tanulhat úszni. Egy teljes órát végig néztek a sportvezetők, mind a négy, különböző úszástudású csoport foglalkozásait megtekintették.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment