Ezerötszáz gyermek oktatása válik biztossá a Soproni Egyetem és a MÚSZ között létrejött megállapodással. 
Az együttműködési dokumentumot prof. dr. Lakatos Ferenc kutatási és külügyi rektorhelyettes és dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke írta alá. Az elnök hangsúlyozta: az egyetemmel közösen szeretnének a fiatal végzős szakembereknek megfelelő életpályamodellt kínálni.
A megállapodás célja, hogy a Soproni Egyetemen lehetőség legyen az úszóedzői képzésre, így szeptembertől indul a sporttudományi alapképzés, amelyben szerves részt kap az úszásoktatás, mely egyébként az óvodapedagógus képzésben is fontos szerepet tölt be. Az aláírási ceremónián részt vett Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok és Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó is.

 

A megállapodás aláírását megelőzően az ÚNP “utazó bizottsága” – Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás, mint a program nagykövetei, illetve Szájer Péter is felmérte, hogyan folyik az oktatás a soproni térségben az ÚNP keretén belül. A térségben az Úszó Nemzet Program keretén belül közel 1500 gyermek úszásoktatását biztosítja ez a program.

 

Az oktatásmódszertani megfigyelésen Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás is aktívan részt vett, mindketten beszélgettek oktatókkal, tanárokkal és a gyermekekkel is.

 

Szájer Péter 3 db oktatási óra után egy szokásos tíz szempontos értékelés alapján feljegyzést készített, amelyet megvitattak a jelen lévő felekkel.  Mindennek célja az, hogy a helyi szervezés, az oktatók végig hallgassák az észrevételeket, tapasztalatokat és ajánlásokat annak érdekében, hogy még hatékonyabbá váljon a munka a jövőben az ÚNP keretén belül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment