Egerszegi Krisztina, az ÚNP egyik nagykövete is részt vett az évnyitó értekezleten, amely során a tavalyi év tapasztalatairól egyeztettek, valamint az idei évre készültek a jelenlévők.

 

Szeptember 11-től 42 település vesz részt az Úszó Nemzet Programban, így közel ötvenezer gyermek tanulhat meg úszni, MÚSZ licensszel rendendelkező oktatóktól. A program továbbra is ingyenes, a gyermekek az óvodai, iskolai tanterv keretén belül részesülnek az oktatásban.

 

Szájer Péter, az ÚNP oktatásmódszertani vezetője kiemelte, ötvenezer gyermek oktatása még nagyob felelősség, minden figyelemre szükség lesz az uszodákban. Az elmúlt években szerzett tapasztalatokat az új belépő 22 város koordinátoraival is megosztották a vezetők, így minden bizonnyal könnyebb lesz az indulás, mint a “pilot-projektben” résztvevő helyszíneknek.

 

Az ÚNP távlati célja, hogy a MÚSZ által kidolgozott szakmai program mentén, a testnevelés órák keretében néhány éven belül az ország összes óvodása és kisiskolása megszerezze a vízbiztonságot úgy, hogy senkinek se kelljen 20 percnél többet utaznia az ingyenes oktatásért. Amellett, hogy ez a magyar úszósportnak is sosem látott szélességű merítési lehetőséget kínál, gyerekek százezreinek garantál majd életmentő készséget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment