Fontos dolog, hogy az Úszó Nemzet Programban résztvevő gyermekek fejlődését könnyedén követhessék a szülők, oktatók és maguk a gyermekek is – erre is gondoltak a Program kialakításánál!

 

Az Úszó Nemzet Program tanmenetét az előzetesen meghatározott 9 szint és a hozzájuk igazított állatfigurák jelölik ki egységesen minden helyszínen. Az ÚNP szintfelmérések rendkívül fontos visszajelzések az oktatóknak, gyerekekenek, szülőknek és intézményeknek egyaránt. A ÚNP szoftverben vezetett pontos jelenléti ív és szintteljesítési napló összehasonlíthatóvá teszi az összes helyszint megkönnyítve ezzel a számonkérést az oktatatási folyamatokkal kapcsolatban is. Ilyen rendszer sem Magyarországon sem Európában nem működik sehol jelenleg.

 

Az ÚNP-s oktatók a szintekről, és a szintfelmérők teendőiről az Úszó Nemzet Program úszás oktatás módszertani könyvből tájékozódnak és készülnek fel. A rendszeres ellenőrzés és értékelés mind a gyerekek számára mind az oktatók számára rendkívül motiváló. Végeredményben pedig hatványozottan emeli a hatékonyságot és az oktatás minőségét, ezt a sikert a jelenleg is zajló nyílt napokon érezhették is az oktatók a szülők és kísérők részéről is. Az alapvető célunk a három úszásnem, a hát, mell, és gyorsúszás, fejesugrás, valamint a vízből mentés érzékenyítő játékos gyakorlatainak és alaptechnikájának elsajátítása. A bevont korosztályok óvoda nagycsoport (minimum 5 éves kor), I osztály, II. osztály). Az Úszó Nemzet Program 3 éven keresztül biztosít 36 óra ingyenes úszásoktatást minden benne résztvevő számára.

 

A szintfelmérések minden félévben minimum 2 szer kerülnek megszervezésre, egyszer a félév elején és egyszer a félév végén. A szintek teljesítésekor a gyerekek különböző állatfigurákat gyűjtenek az ÚNP-s matricás füzetükbe, motivációként és bizonyítva ezzel a szintek teljesítését. Azok a gyerekek akik éppen nem teljesítettek egy szintet sem smile-is matricát szerezhetnek, hogy fennmaradjon bennük is a motiváció.

 

Galériánkban egyértelműen látszik, hogy mennyire örülnek a gyermekek a matricáknak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment