Az Úszó Nemzet Program valamennyi helyszínén zökkenőmentesen indult a tanév, közel negyvenezer gyermek ismerkedik a vízzel szeptember 11-től. 

 

2018-ban az ÚNP megálmodói azt tűzték ki a Program céljául, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni Magyarországon. Ezt követően néhány városban teszt jelleggel elindult az Úszó Nemzet Program. 2023-ban eljutottunk odáig, hogy immáron közel negyvenezer gyermek ingyenes úszásoktatását szakképzett oktatók biztosítják az ország 42 különböző helyszínén.

 

A MÚSZ idén szeptemberben duplájára emelte a résztvevő városok számát, hiszen tavaly mindössze 20 városban volt jelen az ÚNP. Szájer Péter, az ÚNP oktatásmódszertani vezetője biztos volt a Program sikerében: “Hatalmas feladat volt a helyszínek, oktatók és az intézmények szakmai felkészítése, nem beszélve a logisztikai előkészületekről. Összesen negyvenezer gyermek napi utaztatását, öltözését és oktatását kellett előre megtervezni úgy, hogy voltak olyan helyszínek, ahol még úszásoktatás sem volt az ÚNP-t megelőzően.”

 

Szájer Péter kiemelte, hogy a rengeteg ismeretlen tényező ellenére gondtalanul indult el a Program mind a 42 helyszínen. Azonban nincs megállás, hiszen ahogy az ÚNP oktatásmódszertani vezetője mondja: “az Program szakmai, oktatásmódszertani ellenőrzése a partner egyetemekkel karöltve regionális leosztásban folyamatosan működik.”

 

Íme néhány helyszíni fotó, szerte az országból!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment