Gyakran Ismételt Kérdések

A szülőknek minden félév során lesz egy kijelölt nyílt nap, amikor megtekinthetik a foglalkozást és bepillantást nyerhetnek, hogy gyermekeik az adott időszakban mit sajátítottak el az úszásoktatás során, milyen fejlődésen mentek keresztül az azt megelőző hetekben/hónapokban.

Amennyiben gyermeke intézményt vált, akkor abban az esetben tudja folytatni az ezen szervezett kereteken belül úszásoktatási programot, amennyiben az új intézmény is tagja az ÚNP-nek. Kérjük tekintse meg az ÚNP weboldal helyszínek menüpontját, ahol meg tudja tekinteni, hogy az adott tanuszodába jelenleg mely oktatási intézmények diákjai járnak.

A gyerekek nem kapnak osztályzatot. Az ÚNP célja, hogy a gyerekek megbarátkozzanak a vízzel, egészséges/sportos életmódra nevelje őket és hogy a program (óvoda utolsó év, általános iskola 1. és 2. év) végére a résztvevők 3 úszásnemet magabiztosan elsajátítsanak. Mindenki más-más ütemben jut majd el a kívánt szintre, így a visszajelzéseket és a gyermekek motiválását is nem érdemjegyekkel, hanem a 9 szintre osztott, állatkás matricákkal fogunk megoldani. Erről bővebben itt és a Kicsiknek menüpont alatt olvashatnak.

Amennyiben gyermeke valamilyen oknál fogva nem tud részt venni a foglalkozáson (betegség, orvosi vizsgálat, más családi program), akkor mindezt a szülőknek a tanintézmények felé kell csak jelezni. Az ÚNP oktatási programja folyamatosan halad tovább, az esetlegesen hiányzók a következő alkalommal tudják az új feladatokat elsajátítani, társaikat utolérni.

Az Úszó Nemzet Program kimondottan azzal a céllal indult el, hogy belátható időn belül az ország összes óvodájának nagycsoportosai, valamint összes tanintézményének 1. és 2. általános iskolás tanulói részt vehessenek az ingyenes úszásoktatásban. Amennyiben az ÚNP még nem ért el az Önök településére, úgy kérjük legyenek türelemmel, hisz a tanuszodákat, akkreditált oktatókat és a program kapcsán ugyancsak biztosított logisztikát csak részletesen átgondolt, rendszerszintű struktúrában lehet biztosítani. A háttérben a Magyar Úszó Szövetség szakmai vezetése mellett azon dolgozunk, hogy a szükséges feltételek a lehető leghamarabb rendelkezésre álljanak, így lépésről-lépésre haladva egyre több gyermek lehet részese az úszásoktatásnak.

Az ÚNP logójának felhasználása a Magyar Úszó Szövetség előzetes engedélyéhez kötött. A programban résztvevő intézmények a MÚSZ visszaigazolását követően az innen elérhető arculati kézikönyv alapján és/vagy a központi koordinátoroktól az ÚNP logó bekérését követően használhatják a program emblémáját.

ARCULATI KÉZIKÖNYV ide kattintva elérhető