Az Úszó Nemzet Program helyi koordinátorai ma a MÚSZ székházában egyeztettek a program helyzetéről, idei kihívásairól – a megbeszélésen természetesen az ÚNP nagykövete, Egerszegi Krisztina is produktívan részt vett.

 

Az Úszó Nemzet Program több ezer gyermeknek biztosít lehetőséget arra, hogy kiválóan képzett oktatóktól tanuljanak úszni anélkül, hogy az családjaiknak anyagi terhet jelentene. A jelenlegi rendkívüli helyzetben kivételesnek mondható, hogy a kormány 1,8 milliárd forinttal támogatta az uszodákat, ennek köszönhetően a legtöbb helyszínen zavartalanul folyik az oktatás.

Az évindító értekezleten egyeztették a ÚNP helyzetét, a program vezetői, illetve a helyi koordinátorok pedig egy sor igen fontos, a program nívóját tovább emelő javaslatot tettek. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kiemelte, hogy a Kormány prioritásként kezeli az Úszó Nemzet Programot. Szántó Dávid, az ÚNP projektvezetője az előző félév operatív észrevételeit foglalta össze a 20 város képviselőinek, majd az ÚNP oktatatás módszertani vezetője, Szájer Péter a helyszíni látogatások tanulságait részletezte.

Mindezen tapasztalatok felhasználásával, illetve az új javaslatok, észrevételek összegzésével az ÚNP 2023-ban még hatékonyabbá válhat, ami kiváló hír a programban már résztvevő 20 ezer fiatalnak – és persze a sportágnak is. Elvégre ahogy mesteredzőnk, Virth Balázs is írta nemrég a Sopronban látottak alapján: ha az ezer résztvevő gyerkőcből csak száz gondolja úgy, hogy rendszeresen elkezd edzeni, és közülük tíz végül igazi versenyzőként is a rajtkövekre lép néhány év múlva, akkor az ÚNP máris rengeteget tett a magyar úszósport jövőjéért – miközben a többi 990 fiatal is egy életreszóló, és adott esetben a saját, vagy tán mások életét is megóvó készséggel gyarapodott, az úszás egészségmegőrző szerepéről nem is beszélve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment