A Magyar Úszó Szövetség a novemberi együttműködési megállapodás aláírása után szakmai megbeszélést tartott a Pécsi Tudományegyetem, Sporttudományi és Testnevelési Intézetében. Az Úszó Nemzet Program biztos jövőjéhez ez elengedhetetlen megállapodás volt.

 

A novemberi együttműködési megállapodásnak már a gyakorlatban jelei vannak, hiszen a január végén a PTE és a MÚSZ képviselői a programmal kapcsolatban átfogó megbeszélést tartottak. A találkozón számos téma szóba került ami a jövőben közös feladata lesz a két félnek. Március 25-én szombaton, a Pécsi Tudományegyetem és a MÚSZ közösen országos oktatói konferenciát szervez – a Covid világjárvány nehézségeit és korlátozásait követően először személyes jelenléttel. Az Úszó Nemzet Program következő bővítésekor az oktatók regionális továbbképzését ismét a PTE Sporttudományi és Testnevelési Intézete látja majd el, ezen felül az oktatásmódszertani kontrollban is bevonásra kerül az egyetem. A oktatók kiválasztása is régiós és egyetemi közös feladat lesz, amely a novemberben aláírt együttműködésnek köszönhető.

 

Az Úszó Nemzet Programban jelenleg is közel 20 ezer gyermek vesz részt, azaz ingyenes úszásoktatásban vehet rész. Az ÚNP bővítésekor nemcsak a gyermekek száma növekszik, hanem a programban foglalkoztatott oktatók és óraadók száma is. A MÚSZ számára elengedhetetlen fontosságú, hogy szakképzett és a legjobb tudású szakemberek foglalkozzanak a gyermekekkel – ezért is fontos, hogy a PTE az úszásoktatással is foglalkozik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment