Az Úszó Nemzet Program “arcai” és szakértői, azaz Egerszegi Krisztina, mint a program nagykövete, valamint Darnyi Tamás és Szájer Péter a nyíregyházai uszodában jártak, hogy személyesen győződjenek meg arról, minden tervszerűen halad az egyes helyszíneken.

 

Ezerötszáz gyermek, húsz intézményből (13 óvoda és 7 iskola) – a számok, amelyek mutatják, hogy milyen nagyszabású ez a Program. Nyíregyházán is rengeteg gyermek ingyenes úszni tanulását biztosítja az ÚNP, méghozzá kiváló körülmények között, a nemrég átadott Eissmann Városi Uszodában, ahol egy tanmedencében és egy tízpályás ötvenméteres medencében tanulhatnak a gyerekek.

 

Urbinné dr. Borbély Szilvia elmondta, hogy a város kiváló körülményeket biztosít az ÚNP számára, ami egyértelműen észrevehető: “minden foglalkozást izgatottan várnak a gyermekek, mosolyognak, örülnek, amikor belépnek az uszodába.”

 

Az úszni tanulókat új buszokkal szállítják az óvodáktól/iskoláktól az uszodáig, kifejezetten az ÚNP számára állnak ezek a buszok rendelkezésre.

 

Urbin Tamás oktatásszervező elárulta, hogy vannak olyan gyermekek, akik az első órákon még félnek a víztől, de a szakképzett oktatóknak köszönhetően hamar megszeretik a vizet és gyorsan meg is tanulnak úszni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment