Közel két éve adták át a Zalaegerszegi Sport- és Tanuszodát, amely az Úszó Nemzet Programba 2023. szeptemberében csatlakozott. Összesen 790 gyermek ingyenes úszásoktatását teszi lehetővé az ÚNP Zala vármegye központjában. 

 

18 intézmény vesz részt Zalaegerszeg és környékén az Úszó Nemzet Programban, így a vármegyeszékhelyen és vonzáskörzetében összesen 790 gyermek részesülhet az ingyenes úszásoktatásban. Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás a Program nagykövetei, Wladár Sándor a MÚSZ elnöke és Szájer Péter az ÚNP oktatásmódszertani vezetője a helyszínen bizonyosodott meg arról, hogy a gyermekek az előírt követelményeknek megfelelően részesülnek úszásoktatásban.

 

Fontos tisztázni, hogy az Úszó Nemzet Program nemcsak lehetőséget biztosít országszerte közel 40 ezer gyermeknek, hogy ingyenes úszásoktatásban részesüljön, hanem még ingyenesen felszerelést is kapnak, és persze szakszerű oktatásban részesülnek. A véletlenszerű látogatásokon az ÚNP nagykövetei és vezetői azt vizsgálják, hogy az ÚNP alapelveinek és az oktatásmódszertani elveinek megfelelően zajlik-e az oktatás az adott helyszínen.

 

Zalaegerszegen bátran állíthatjuk, minden a legnagyobb rendben van, az uszoda új, ennek megfelelően tiszta, rendezett oktatásra és edzésre is alkalmas. Az uszodai rendszer, miszerint hol, hogyan és mennyi idő alatt öltöznek át a gyermekek, szépen kialakított. Az oktatók felkészültek és a gyermekek úszástudása is azt mutatja, hogy szépen haladtak az elmúlt hónapokban.

 

Az ÚNP elsődleges célja, hogy a gyermek hozzászokjanak a vízhez, megszeressék ezt az új közeget, életre szóló élményt és tudást szerezzenek, de persze annak kifejezetten örülünk, ha a gyermekek “ott ragadnak az uszodában”, azaz versenyúszók válnak belőlük. Mindenki így kezdte, még Németh Nándor, világbajnoki bronzérmes és Betlehem Dávid, világbajnoki ezüstérmes úszónk is.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment