Az Úszó Nemzet Program célja, hogy mindegy gyermek biztos úszástudást szerezzen, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a szakképzett oktatók a Program alapelveit elsajátítsák, tisztában legyenek az alapvető elvekkel. Ennek érdekében az Úszó Nemzet Programba beépítették az oktatói továbbképzéseket, amelyeken valamennyi szakembernek részt kell vennie.

 

Több ezer gyermek úszásoktatását fedi le az Úszó Nemzet Program, amelynek alapját az az oktatásmódszertan adja, amelyet hosszú évek alatt megszerzett tapasztalat és módszertani kutatás révén megalkottak a szakemberek. A tankönyvek és a tapasztalat alapján a megalkotók egy olyan tanmenetet hoztak létre, amelyet követve a gyermekek biztos úszástudásra tehetnek szert.

 

Az ÚNP alapja tehát az, hogy az oktatók a tudásukat megfelelően, érhetően tudják átadni és ez hallgató és befogadó fülekre találjon. A gyermekeket meghatározott protokollok mentén kell oktatni, így a tanmenetet az oktatóknak el kell sajátítaniuk, a tudásukat frissíteni kell. Az ÚNP berkein belül szervezett, kifejezetten az oktatóknak szánt továbbképzések arra szolgálnak, hogy elsajátítsák az ÚNP alapelveit, követelményrendszerét. A továbbképzések célja, hogy országosan egy egységes rendszerben tanuljanak a gyermekek úszni, tehát Nyírbátorban és Sopronban is ugyanúgy, ugyanazokkal a metódusokkal oktassanak. A képzések során elsajátítják az oktatók az ÚNP tanmenetét, az oktatási protokollokat, a viselkedési kódexeket, illetve az oktatási módszertant és annak alapjait.

 

A szakirányú végzettséggel rendelkező újonnan felvett oktatók számára kötelező a másfél napos továbbképzés, amelyeket az ÚNP-vel együttműködő Egyetemeken tartanak meg.

 

Szerte az országban, az alábbi egyetemek részvételével történnek a továbbképzések:

  • Június 14.-15.: Nyíregyházi Egyetem Vajda Tamás előadásával
  • Június 14.-15. PTE Tóvári Ferenc előadásával
  • Június 14.-15. Debreceni Egyetem Bíró Melinda előadásával
  • Június 15.-16. Testnevelési Egyetem Nagy Nikolett és Tóth Ákos előadásával
  • Június 21.-22. ELTE Szombathely Campus Nagyváradi Katalin előadásával
  • Június 21.-22. Szote Szeged Katona Zsolt előadásával
  • Június 21.-22. EKKE Eger Patkó Kata előadásával

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment