Hat érmet nyertek az Úszó Nemzet Programban résztvevő gyerekek az ózdi regionális Diákolimpián!

 

Sokszor hangsúlyozzuk, hogy az Úszó Nemzet Program elsődleges célja az, hogy mindenki megtanuljon úszni, megfelelő vízbiztonsággal rendelkezzen és jól érezzék magukat az órákon. Előfordulhat azonban, hogy az ÚNP segítségével annyira megszeretik az úszást a gyermekek, hogy versenyeken is részt vesznek.

 

Az ózdi Regionális Diákolimpián hét, az Úszó Nemzet Programban résztvevő gyermek versenyzett, méghozzá nagyon sikeresen – három fiú és két lány is dobogóra állhatott. Ők jelenleg a HÍD programban vesznek részt, amely azt segíti elő, hogy az ÚNP oktatások után az egyesületi közegbe átvezessék a gyerekeket.

 

Az Úszó Nemzet Program 3 évig tart, ezidő alatt a gyermekek háton, gyorson és mellen is megtanulnak úszni. Akik ügyesek, szorgalmasak, tehetségesek, azoknak az oktatók javasolják, hogy a HÍD programban vegyenek részt, amely segíti az átmenetet az ÚNP-s lét és az egyesületi élet között. A programnak köszönhetően a gyerekek heti kétszer ingyenes edzésen vehetnek részt délutánonként, amely elősegíti azt, hogy letegyék a minimumvizsgát, majd azt követően leigazolják őket az egyesületek.

 

Az ózdi versenyen szereplő gyerekek a Putnoki Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Serényi László Általános Iskola tanulói. Mind a heten az októbertől elindult HÍD program keretében heti kétszer, kedden és pénteken foglalkozik velük Jakab Ákos oktató.

 

Íme az eredmények:

Lányok:

Szavalenszky Nóra 3. hely mellúszás

Vadnai Panna 2.hely hátúszás

Juhász Krisztina: 7.hely hátúszás (II.kcs)

Fiúk:

Hátúszás:

1. hely: Rákosi Áron

2. hely: Poprádi Máté

3. hely: Sápi Balázs

5. hely: Váradi-Vinter Huba

Mellúszás:

3. hely: Sápi Balázs

4. hely: Váradi- Vinter Huba

5. hely: Rákosi Áron

6. hely: Poprádi Máté

 

Gratulálunk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment